Nytt gym har slagit upp portarna i Skebos lokaler

Visar en man i kavaj vid en spegelvägg i en gymlokal
Visar träningsmaskiner i en gymlokal

Friskis och Svettis utökar sin närvaro i Skellefteå med en ny anläggning på Erikslid. Lokalen, där Elon-butiken tidigare huserade, har genomgått en omfattande omvandling.
Den nya gymanläggningen beskrivs som en av de mest ambitiösa gymsatsningarna hittills i Skellefteå – och trots oväntade hinder som sjörövarhot, har man nu slagit upp portarna.

– Lokalen är fantastisk – målet har varit att det ska bli Skellefteås trivsammaste och bästa gym, säger Lennarth Johnsson, etablerings- och gymansvarig.
– Jag har hållit på i branschen i 40 år och vet exakt vad varje maskin går för. Vi har inte sparat på mycket för att säkerställa att det blir en toppklassanläggning.
Den nya lokalen, som ligger i markplan bredvid Coop Erikslid, har ett strategiskt läge där 12 000–15 000 bilar passerar dagligen. Här har man lagt ner extra arbete för att skapa en inbjudande atmosfär. Lennarth beskriver lokalen som en skön blandning mellan ett gym och ett hem, med en interiör som påminner om ett vardagsrum med köksdel. Här finns till och med en kaffemaskin och diskmaskin, allt för att bidra till den trivsamma känslan.

"Det låter som en historia"

Loungedelen med en design i toppklass gör det till ett inspirerande gym.
– Vi har tittat jättenoga på kvalitetsperspektiv, rörelsebanor och genusperspektiv när vi utformade anläggningen. Vi har inte snålat på något och delar av utrustningen är helt ny för Skellefteå. Som personlig tränare i 30 år vet jag att den här utrustningen kommer att hjälpa kunderna att hitta rätt träningsnycklar, säger Lennarth.
Den nya Friskis-anläggningen på Erikslid öppnade sina dörrar den 1 oktober. Gymutrustningen är i stort sett på plats – förutom installationen av infrabastu i både dam- och herr-omklädningsrummen. Här stötte projektet på oväntade problem när leveransen blev försenad på grund av... sjörövare!
– Det låter nästan som en dålig historia, men faktum är att vårt fraktfartyg tvingades ta en omväg på grund av sjörövarhot i ett av de afrikanska sunden som det skulle passera genom. Det var svårt att tro på först, och det kändes som en dålig ursäkt, men nu har vi fått bekräftat att det faktiskt stämmer. Tyvärr innebär det att infrabastun kommer lite senare än planerat, säger han.

Enkel resa med Skebo

Inför slutspurten så har hantverksbilarna avlöst varandra och hantverkarna har jobbat stenhårt för att allt skulle vara klart till öppningen.
– Trots förseningar är vi redo att öppna, säger Lennarth.
Dialogen med Skebo har enligt honom också fungerat utmärkt och han känner sig trygg med Skebo som partner i den här satsningen.
– Det har varit en enkel och trygg resa, och det känns bra att det är Skebo som äger fastigheten. De är en trygg partner och vi ser fram emot att fortsätta växa tillsammans. Vår strategi är att ha fyra gym innan 2027 och nå 5000 medlemmar. Snart är vi redan 4000 och det här är vårt tredje gym, avslutar Lennarth.

 

Visar ett kök

Visar en man i kavaj vid en spegelvägg i en gymlokal