Klart med byggare av 64 nya lägenheter på Morö Backe

Visar en situationsbild över ett bostadsområde

Skebo tar ytterligare ett steg i sin långsiktiga satsning på nyproduktion genom att starta ett nytt byggprojekt på Morö Backe i Skellefteå. Det lokala byggföretaget Contractor har vunnit upphandlingen och kommer att ansvara för byggnationen av 64 lägenheter, fördelade på fyra hus i två våningar.

– Då Skellefteå fortfarande har en stor bostadsbrist med alldeles för många i tillfälliga boenden så är vi glada över att kunna berätta om att upphandlingen av nya trivsamma bostäder på Morö Backe är klar, säger Harriet Classon, ordförande Skebo.
I vintras tilldelades Skebo mark på Morö Backe 2:1, belägen vid Takdroppsgatan – ett område som anses mycket attraktivt tack vare sin närhet till skola, service och grönområden. Projektet kommer att erbjuda en blandning av bostäder, med 16 lägenheter om 4 rum och kök på cirka 85 kvm, 24 lägenheter om 3 rum och kök på cirka 75 kvm, samt 24 lägenheter om 2 rum och kök på cirka 55 kvm. Alla lägenheter kommer att utrustas med moderna bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare, medan de mindre lägenheterna kommer att ha kombimaskiner. Samtliga bostäder får antingen balkong eller uteplats i markplan, vilket ger en extra dimension av komfort och trivsel.

– Vi ser att det finns en tydlig efterfrågan på större lägenheter i Skellefteå, så det känns bra att detta projekt kan möta de önskemålen. Att vi dessutom kan genomföra projektet tillsammans med en lokal entreprenör som Contractor, som vi har haft ett långvarigt och framgångsrikt samarbete med, gör det extra glädjande, säger Helena Markgren, VD på Skebo.

Byggstarten är planerad till våren 2025, och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara våren 2026. I anslutning till de nya bostäderna kommer det också att finnas 192 väderskyddade cykelparkeringar samt 68 parkeringsplatser för bilar, varav sex laddplatser, vilket underlättar för de boende att välja hållbara transportalternativ.
– Vi är stolta över att ha fått förtroendet att bygga dessa nya bostäder åt Skebo, säger Kurt Nyström, vd för Contractor Bygg i Skellefteå.
– Vi har ett starkt fokus på hållbart byggande och ser fram emot att skapa moderna bostäder på Morö Backe åt Skebo, det rimmar bra med vår strategi att bygga ett levande Norrland. Att kunna bidra till bostadsutvecklingen i vår hemstad är något vi värderar högt, säger Kurt.

 

Visar en situationsbild över ett bostadsområde